dinsdag 12 november 2019

Gezellig knutselen voor Sinterklaas

Nog even en dan is het alweer zover… Op zaterdag 16 november arriveert Sinterklaas vanuit Spanje in ons land. Dan begint het grootste kinderfeest van het jaar en breekt er voor velen een spannende periode aan. Want als je het afgelopen jaar lief bent geweest krijg je kadootjes en lekkernijen, en wat is er voor een kind nu leuker dan dat? Maar ook ik kijk er naar uit, omdat ik erg kan genieten van de gezelligheid, het samenzijn en de pepernoten en chocoladeletters. In deze blog lees je een paar ideeën om alvast wat voorpret te beleven met jouw kids door samen te knutselen!

Schoen versieren
Een van de leukste dingen van het Sinterklaasfeest is misschien wel het schoentje zetten. Liedjes zingen, een wortel voor Amerigo en verlanglijstjes achterlaten en vol verwachting gaan slapen; het hoort er allemaal bij. Heb je toevallig nog ergens een paar oude schoenen staan, of zijn de schoenen die jouw kind momenteel draagt eigenlijk te klein? Doe ze dan niet weg! Gooi een zeil over de tafel, trek samen met je kind een paar schorten aan en maak er een unieke creatie van. Je kunt hiervoor van alles gebruiken, denk aan verf, veren, glitters, kraaltjes, enzovoort. De Sint en zijn Pieten zullen zo’n bijzondere schoen zeker waarderen en niet gauw vergeten. Zo maak je het schoenzetten dus extra speciaal.

Gebruik een schoenendoos
Met een schoenendoos kun je van alles doen. Het is een perfecte basis voor knutselprojecten. Maak er bijvoorbeeld een stoomboot van, door aan de zijkanten van de doos stukken karton aan elkaar vast te plakken. Een project wat leuk is om op school/de naschoolse opvang voor te stellen, is om een Pietenhuis te bouwen door ieder kind van zijn/haar doos een kamer te laten maken en ze daarna op elkaar te stapelen. Het is ook heel handig om van een schoenendoos een surprise te knutselen, mochten jouw kinderen al wat ouder zijn, aangezien je het kadootje dan gemakkelijk in de doos kan verstoppen. Simpele maar leuke ideeën: een legoblok, een voetbalveld, een kaptafel, een zwembad, een krokodillenkop; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vergeet vooral niet om Sinterklaasliedjes te draaien tijdens deze bezigheden en heb veel plezier!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord