Fringe fun

Ooit was het iets voor hippies, indianen en Ibiza-lovers, maar dit najaar is fringe hot & happening! Afgelopen zomer zag je de trend al, vooral op festivals was fringe zeer geliefd. Om dat heerlijke zomergevoel vast te houden nemen we die vrolijke franjes gewoon mee het najaar in!

Van sandalen naar laarzen
Fringes zie je vaak op jassen, tassen en ook wel eens aan een shirt of rokje. Maar ook schoenen worden vaak versierd met franjes. Afgelopen zomer zag je veel sandalen met fringe, al dan niet met hak. Maar nu de bladeren van de bomen beginnen te vallen en de ene hoosbui na de andere ons land overtrekt, wordt het tijd voor dicht schoeisel. Wat je nu veel ziet zijn laarzen met fringe, maar ook sneakers zijn tegenwoordig versierd met wat franjes. Zolang het materiaal maar van suède is. Grondlegger van de fringe-trend Minnetonka kan natuurlijk niet vergeten worden! Met de mocassins en laarzen van dit merk tover je jezelf in één keer om naar een bohemian queen.

How to wear?
Fringe schoenen zijn al behoorlijke eyecatchers. Houd daarom de rest van je outfit rustig. Was het een paar jaar geleden in om het met een lange zwierige rok, spijkerjasje en veel sieraden te dragen, nu luidt het credo "less is more”. Dus doe al die overdadige sieraden af, skip die maxi skirt en investeer in een aantal basics, zoals een goede jeans, leuke rok en een mooie jas. Het liefst in bruintinten, zwart of typische najaarskleuren zoals groen, okergeel en bordeauxrood. Nog een tip: fringe matcht perfect met suède! Schaf een rok, jas of blouse aan van suède en combineer het met je schoenen. Zo creëer je het echte seventies gevoel wat nu zo populair is. Nog niet helemaal overtuigd van die fringes aan je schoenen? Of heb je nog wat hulp nodig? Check dan de fashionvideo op het YouTube-accountvan Nelson voor meer inspiratie!


nelson-blog-nelson-fringe-fun-2.jpg nelson-blog-nelson-fringe-fun-3.jpg