dinsdag 29 maart 2016

Fashionable Futurisme

Te gekke kleuren en de illusie van beweging. Dit zijn dé kenmerken van de futuristische trend! Het futurisme beperkt zich niet langer tot de kunst, maar maakt ook zijn (her)intrede in de modewereld. Voor komend seizoen zijn er al weer heel wat leuke metallic en holografische modellen gespot voor jong en oud!
Oorsprong
Het futurisme is van oorsprong een Italiaanse stroming in de kunst. Menig voorstander van het futurisme vond echter dat deze stroming niet beperkt mocht worden tot slechts kunst in musea en boeken. Zo maakte deze stroming in het begin van de 20e eeuw zijn intrede in de modewereld. In eerste instantie werd het futurisme zichtbaar in kleding en al snel volgde de schoenen…

Het futurisme in schoenen uit zich op dit moment vooral door middel van holografische en metallic printjes. De holografische prints geven de illusie van beweging als je ze vanuit verschillende hoeken bekijkt en doen zelfs bijna buitenaards aan! Deze glanzende stappers zijn dan ook helemaal van nu.

How to wear
De futuristische trend is redelijk uitgesproken maar dit betekent niet dat de schoenen moeilijk te combineren zijn. In tegendeel! Nu het zonnetje langzaamaan weer wat meer gaat schijnen passen de metallics perfect onder bijna iedere outfit! Ze geven een speciale touch aan een donkere outfit of passen juist helemaal bij de lichte kleurtjes die komend seizoen trending zijn. Ook zijn ze de perfecte eyecathers voor naar een feestje of festival! 

Voor jong en oud

Ook voor de kids zijn er volop schoenen te vinden met glitters, glans, zilver en goud! Hoe bonter hoe beter en hoe gekker hoe leuker! De trend komt terug in zowel sneakers als sandalen. Perfect dus voor ieder weertype deze zomer.

Nelson heeft dit seizoen een ruim aanbod aan schoenen met holografische printjes en metallics, dus er fashionable bijlopen deze zomer is een garantie!  

nelson-blog-nelson-fashionable-futurisme-3.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag