maandag 14 mei 2018

Fan van Converse

‘Ik was 8 of 9 toen ik op school mensen op Chuck Taylors zag lopen. Dat hoge model in het zwart, heel tof. Nadat ik ze van mijn moeder kreeg, heb ik ze echt gedragen totdat ze stuk waren. Net als de lage grijze die ik op de middelbare school kocht. Mijn eerste schoolfeest, eerste Koninginnedag, eerste vakantie met vriendinnen... Ik had altijd die schoenen aan. En ik heb ze nog.

Een droom van een stage

De liefde voor Converse is nooit meer weggegaan. In het vierde jaar van mijn studie Commerciële Economie heb ik echt alle stagemeldingen voor Converse aangezet op LinkedIn. Ik was zó blij toen ik op gesprek mocht komen. Het was midden in de tentamenweek, maar ik twijfelde geen moment en gelukkig kreeg ik de stageplek! Dat ik hier nu elke dag mag rondlopen, is een droom. De mensen, de omgeving... het is hier zó gaaf. Of ik ooit ergens zou gaan werken, waar ik geen Converse aan mag? Dat kan ik me nu niet voorstellen. Gelukkig zit ik voorlopig hier.

Een stukje van jezelf

Vroeger vond ik Converse tof omdat ze overal bij passen. Later kreeg ik er meer merkgevoel bij. Converse straalt uit dat je je authentieke zelf moet zijn. Het merk laat een stukje persoonlijkheid zien. Daarom ben ik er fan van. Mijn ouders begrepen dat niet altijd. Steeds als ik met nieuwe thuiskwam, zei mijn moeder: ‘Die heb je toch niet nodig’. Op een gegeven moment liet ik de schoenendoos maar achter in de winkel, zodat ze niet zagen dat ik weer een nieuw paar had gekocht. Inmiddels hebben ze het helemaal geaccepteerd en hebben ze ze zelf ook. Misschien heb ik ze toch aangestoken.

Netjes uitgestald

Ik heb nu zo’n 20 paar. Deze staan netjes uitgestald in een hoek en ik draag ze allemaal. Voor de lente heb ik laatst zilveren 'platforms' gekocht. Die wil ik ook in het lichtroze. En misschien ook nog die met dikkere veters en polkadots. Tja, dat ik nu elke dag de leukste schoenen bij mijn collega’s zie, maakt het er niet makkelijker op.’


Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer