dinsdag 21 april 2020

Extra aandacht voor je voeten

We blijven zo veel mogelijk thuis, voor onze eigen gezondheid en voor die van anderen. Misschien vind je het eigenlijk stiekem wel fijn om thuis te werken, maar de kans is ook groot dat deze nieuwe situatie nogal wat stress oplevert. Daarom is het belangrijk om momentjes voor jezelf in te plannen om even tot rust te komen. Verwen jezelf met deze tips om je voeten wat extra aandacht te geven en zo lekker te ontspannen!

  1. Je voeten en de rest van je lichaam zullen helemaal relaxen met een warm voetenbad. Aan het water kan je als je wilt olie, soda of bruistabletten toevoegen. Van olie worden je voeten extra zacht, soda en bruistabletten zorgen voor een extra goede reiniging. Laat je voeten zo’n tien minuten weken.
  2. Heb jij een vitaal beroep en moet je nu juist hele lange dagen maken? Dan wil ik je allereerst bedanken omdat je voor ons klaarstaat! Je voeten zijn hoogstwaarschijnlijk erg vermoeid. Een (korte) voetmassage kan dan heel fijn zijn. Maak voordat je gaat beginnen je voeten los: schud ze uit en draai je enkels. Je kunt kiezen voor een opwekkende of ontspannende massage, probeer vooral veel uit om te kijken wat voor jou werkt. Zelfs een keer per week een massage ondergaan heeft een positief lichamelijk effect en verlicht de constante druk op je voeten.
  3. Je kunt je voeten mooi glad maken door eelt te verwijderen met bijvoorbeeld een puimsteen of een voetvijl. Als je eerst een voetenbadje hebt genomen is het eelt al een beetje losgeweekt, waardoor het makkelijker te verwijderen is. Ga voorzichtig over de eeltplekken heen voor een zijdezachte huid.
  4. Smeer je voeten rijkelijk in met een huidvriendelijke voetencrème. Dit hydrateren helpt ook goed tegen droge voeten. Je kunt deze crème ook inmasseren op je nagelriemen en deze voorzichtig naar achteren duwen.
  5. Geef je voeten een verzorgde uitstraling met een mooi kleurtje op je teennagels. Aangezien het langzaamaan warmer wordt gaan we weer vaker slippers en sandalen dragen, en die staan een stuk leuker met een lakje! Ga eventueel opzoek naar een versterkende nagellak voor gezonde en sterke nagels of gebruik een goede base coat om verkleuringen tegen te gaan.

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord