dinsdag 15 oktober 2019

ECCO DriTan-technologie: duurzaam leerlooien

Duurzaamheid is steeds belangrijker, en natuurlijk weet ECCO dit ook. Ze zijn dan ook continu bezig om hun schoenen en leer duurzamer te produceren. Na 5 jaar ontwikkeling is het gelukt en introduceert ECCO een nieuwe technologie: DriTan!

Geen waterverspilling meer
Tijdens het looien van leer wordt er traditioneel erg veel water verbruikt. Bij ECCO werd het water altijd al zoveel mogelijk herbruikt, maar met de speciale DriTan technologie wordt ook het natuurlijke vocht van de huiden zelf gebruikt. Inmiddels bespaart ECCO hiermee tot wel 20 liter water per huid. En dat betekent tot wel 25 miljoen liter per jaar! Ondanks dat is het eindresultaat niet te onderscheiden van normaal gelooid leer. Het doel van ECCO is om deze technologie de komende jaren met partners en de wereldwijde industrie te delen.

Soft 8
Benieuwd naar de modellen die met deze techniek zijn geproduceerd? Neem dan een kijkje in de nieuwe Soft 8 collectie. Voor zowel dames als heren vind je er stijlvolle sneakers in warme najaarstinten als cognac en donkergroen. Ook nog eens helemaal on trend dus!

Bekijk de deze en andere ECCO schoenen hier of kom langs in de winkel.

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer