Dr. Martens: een onmisbare klassieker

We zien ze tegenwoordig weer steeds vaker opduiken, maar eigenlijk zijn ze nooit echt weggeweest: Dr. Martens. Actrices, IT-girls en modellen worden er regelmatig mee gespot, maar toch hebben de meeste mensen moeite deze grove schoen te combineren. Wij vertellen je meer over deze klassieker en waarom ze prima draagbaar zijn voor iedereen!

Van Dr. Maertens naar Dr. Martens
Het begon allemaal in de Tweede Wereldoorlog. Dr. Klaus Maertens was tijdens deze periode arts in het leger en raakte tijdens zijn verlof gewond aan zijn enkel door een ski-ongeluk. Omdat een gewone regenlaars erg onprettig aanvoelde, ontwierp hij zijn eigen schoen die hij vernoemde naar zichzelf. Jaren later werd de naam verengelst en veranderd naar Dr. Martens. Diverse aanpassingen verder werd de laars lichter, steviger en draagbaarder. Hierdoor werd hij razend populair bij de arbeidersklasse en later bij de punks en grunge. Anno 2015 heeft ook de fashionwereld de laars omarmd en zijn ze veelvuldig terug te vinden in het straatbeeld en op festivals!

Dr. Martens zijn erg comfortabel doordat de zool bekleed is met luchtkussens. Daarnaast houden ze je voeten goed warm en beschermen ze tegen het regenachtige Hollandse weertje. Naast het klassieke zwarte model zijn er inmiddels aardig wat nieuwe prints en materialen aan het assortiment toegevoegd. En niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen zijn schattige mini-Dr. Martens te krijgen. Denk aan een fel roze lak laars voor meisjes of een stoere Chelsea boot voor jongens!

Styling tips
Om de laarzen te aan te trekken heb je een beetje lef nodig, want opvallen doen ze zeker! Toch zijn ze prima door iedereen te dragen, mits ze je op de juiste manier combineert. Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar door de grove schoenen juist met vrouwelijke items te combineren hou je de outfit in balans. Denk bijvoorbeeld aan kanten jurkjes, rokjes of shorts met een panty. Houd je toch van wat stoerders? Combineer ze dan met een grove trui en een (destroyed)skinny die je in je laars stopt. Vermijd wijde broekspijpen, deze maken je outfit in combinatie met de laarzen snel lomp.

Overtuigd? Bekijk dan snel de Dr. Martens collectie en kies jouw favoriet!

nelson-blog-nelson-dr-martens-een-onmisbare-klassieker-3.jpg