dinsdag 11 juni 2019

Alles over (de nieuwste) Birkenstocks

Nelson verkoopt het merk Birkenstock al jaren en de modellen gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Veel van onze klanten zijn verknocht aan het unieke voetbed en komen een keer in de zoveel tijd terug als hun laatste paar aan vervanging toe is. Vandaag kijken we naar de geschiedenis van het merk, de technologie achter de slippers en de allernieuwste collectie die op dit moment bij ons in de winkels ligt.

De geschiedenis van het Duitse bedrijf is helemaal terug te leiden naar het jaar 1774 toen Johann Adam Birkenstock voor het eerst aan de slag ging als schoenmaker. Sindsdien is het vak generatie op generatie doorgegeven. Begin 1900 werd de eerste flexibele voetondersteuning ontwikkeld door Konrad Birkenstock. Sindsdien heeft het label zich continue beziggehouden met de verbetering van het voetbed en voetvorm. Dat heeft uiteindelijk gezorgd voor het grote succes vandaag de dag wereldwijd.

Het voetbed van Birkenstock is gemaakt van kurk en de contouren van de zool zijn gevormd in de vorm van een gezonde voet. Deze contouren zorgen voor een goede gewichtsverdeling en met verhoogde bogen helpen ze de natuurlijke vorm en structuur van de voet te ondersteunen. Als gevolg van deze aanpassingen dragen de juiste botten je lichaamsgewicht, wat zorgt voor meer comfort tijdens het lopen.

Veel mensen denken bij het merk aan het originele ‘Gizeh’ model, met een stukje tussen de tenen voor houvast. Dit exemplaar hebben we in heel veel verschillende kleuren en printjes. Voor de dames hebben we bijvoorbeeld glanzend rood met glitters, voor de kids deze rubberen exemplaren die tegen water kunnen, en voor de heren deze variant met een bredere band. Nieuw voor de dames is dit gave model met een grote stoere gesp voorop, uitgevoerd in zwart en bruin.Deze paren met een band om de enkel en met gekruiste bandjes zijn ook net even anders dan anders.

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord