De ideale zomerschoenen: Espadrilles!

Het zijn eigenlijk schoenen die onlosmakelijk verbonden zijn met het mooie weer: de espadrilles. Met de herkenbare rieten zool en katoenen bovenkant een must-have, ook deze zomer mag je er weer flink wat op gaan struinen.

De Espadrille komt oorspronkelijk uit de Pyreneeën in Catalonie. De term komt van het Catalaanse woord espardenya of espart, de naam van het grasachtige touw wat men vroeger gebruikte voor de traditionele espadrilles. Deze stonden bekend om de techniek die gebruikt werd bij het maken: de bovenkant bestond uit één stuk en werd binnenin rondom vastgemaakt aan de zool. Om de schoen aan de voet te houden werden er linten aan gemaakt die om het been gewikkeld konden worden – iets wat we nog steeds zien. Nu denk je vast: deze blog lijkt wel een geschiedenisles? Dat kan wel kloppen, want  dit is tenslotte een schoen die al vanaf de 14e eeuw bestaat!

Natuurlijk heeft de schoen zich aangepast aan de huidige mode, dus hoef je niet bang te zijn dat je met een middeleeuwse schoen loopt. Er zijn verschrikkelijk veel variaties onderhand, dus voor ieder wat wils. Je kan gaan voor een simpele, platte look, of voor de vrouwen eentje met een sleehak. Espadrilles gaan makkelijk met de trends mee, dus ook hier zien we veel dierenprints en metallic kleuren terugkomen (als er iets is waar je goed aan doet deze zomer is het een paar metallic-gekleurde schoenen). Daarnaast hebben we een aantal superleuke festival-stappers, met een gekke print en een kwastje op de neus, maar ook een aantal espadrilles die mee doen aan de plateautrend. De rieten zool geeft je dan ook nog eens een paar extra centimeters!

Ook voor de heren is de espadrille zeker een optie: een gemaksschoen die lekker zit, snel aan en uit is, en prima staat onder een korte broek of zelfs zwembroek. Voor als het nog nét iets te koud is voor slippers, maar je toch echt geen sneakers meer kan zien.

Combineren is een koud kunstje. Espadrilles staan er om bekend leuk te staan onder een rokje of een jurkje, maar kunnen ook prima onder een spijkerbroek, pantalon of een korte broek. Zelfs onder een leuke tuinbroek zijn deze schoenen compleet op zijn plek! Extra leuk zijn lichte accenten die bij het rieten zooltje passen, bijvoorbeeld witte gehaakte accenten om het een heerlijk zomers gevoel te geven.  Maar in principe kan je eigenlijk blind combineren met deze schoen.

Espadrilles zijn je ideale buddies deze zomer, ze zijn licht, snel aan, staan leuk onder vrijwel alles, lopen lekker en het allerbeste is dan toch nog… ze zijn niet eens zo heel duur!

nelson-blog-nelson-de-ideale-zomerschoenen-espadrilles-3.jpg