dinsdag 24 augustus 2021

De grootste schoenentrends van herfst/winter 2021

We moeten er bijna aan geloven: het najaar staat voor de deur. Dit nieuwe seizoen is voor menig fashionlover favoriet doordat er veel afgewisseld kan worden tussen schoenen en type outfits. Hoe leuk is dat?! Om ervoor te zorgen dat jij dit najaar helemaal on-trend voor de dag komt, heb ik in dit blog de drie grootste trends van dames schoenen voor dit najaar op een rij gezet.

Dit zijn de grootste dames schoenentrends voor het najaar van 2021:

  • Chelseaboots
  • Chunky zolen
  • Aardetinten

Chelseaboots

In principe is de chelseaboot natuurlijk een vrij klassiek type schoen, maar sinds vorig seizoen (en dus ook dit najaar) heeft de boot een trendy upgrade gekregen. Doordat chelseaboots ook steeds meer gespot werden op de catwalks van grote modehuizen als Prada en Bottega Veneta, is het niet zo raar dat veel schoenenmerken hier inspiratie uit hebben gehaald. Of je nu kiest voor klassiek zwart, of een leuke trendkleur als groen of beige: chelseaboots zijn de musthaves van dit seizoen! Draag ze met een grove oversized trui en jeans of een toffe blazer en je geeft elke look een stoere touch. Bekijk chelseaboots voor dames bij merken als G-Star, Maruti en onze eigen Nelson collectie.

Chunky zolen

Ook dit najaar laat de modewereld zich nog graag inspireren door de stoere trends uit de 80s en 90s. Dit zien we vooral terug aan de chunky zolen waar veel schoenen van worden voorzien. Of het nu boots, veterboots of sneakers zijn: grove zolen zijn niet te missen. Ook platformzolen zijn nog altijd favoriet. Het voordeel van chunky schoenen? Doordat ze een opvallende uitstraling hebben kan je de rest van je outfit rustig houden: let your shoes do the talking! Ben je benieuwd naar deze trend, kijk dan eens bij de collecties van Buffalo, Calvin Klein, Shabbies en natuurlijk Dr. Martens.

Earthy tones

Earthy tones, oftewel aarde tinten, zijn enorm populair dit najaar. Kledingwinkels liggen steeds vaker vol met herfst kleding in neutrale kleuren als beige, off-white, donkergroen en bruin, en dus is het niet vreemd dat de schoenencollecties hierop aansluiten. Kies dit najaar dus eens niet voor tijdloos zwart, maar voor een hippe trendkleur om je collectie mee uit te breiden. In de nieuwe collectie vind je dan ook volop aanbod in deze neutrale kleuren. Lijkt je dit wel wat? Kijk dan bij merken als Buffalo, Steve Madden, G-Star en PS Poelman.