Crocs: de gemaksschoen!

Eindelijk! Mooi weer! De kinderen kunnen weer lekker naar buiten en jij hebt de tijd om de tuin weer eens op te knappen. Of misschien vertrek jij in de weekenden met de caravan naar de camping voor wat ontspanning. Dan is natuurlijk niks makkelijker dan je voeten in een paar comfortabele Crocs steken! Wereldwijd kiezen miljoenen mensen al voor dit merk. En mocht je nog niet overtuigd zijn, dan gaan wij je vertellen waarom je deze schoenen niet kunt missen!

Hoe het begon
Crocs werd in 2002 opgericht door de Amerikanen Lyndon Hanson, Scott Seamans en George Boedecker. De heren wilden een lichtgewicht plastic schoen maken met anti-slipeffect die ideaal was voor buitengebruik. Het eerste model in 2002 werd vooral populair onder bootliefhebbers en in 2007 introduceerde het merk ‘Crocs Work’, speciaal voor ziekenhuis medewerkers. Inmiddels wordt Crocs in meer dan 90 landen verkocht en zijn er meer dan 300 miljoen modellen verkocht!

Nog een leuk weetje: De naam en het logo zijn afgeleid van de krokodil. De schoenen zijn namelijk net als dit dier sterk en zijn zowel geschikt in het water als op het land. En bekijk de klassieke modellen maar eens van de zijkant, ze lijken precies op een krokodillensnuit!

Croslite
De schoenen zijn gemaakt met speciaal ‘Croslite’ materiaal. Cros-wat? Croslite materiaal zit tussen rubber en foam in en zorgt dat ze zacht, lichtgewicht en natuurlijk super comfortabel aanvoelen. Daarbij kunnen ze ook nog eens heel gemakkelijk schoongemaakt worden met water en zeep en zijn ze antibacterieel. Geen stinkvoeten dus!

Wist je ook dat Nelson meerdere soorten modellen verkoopt? Zo zijn er sandalen, slippers en voor de kids zelfs regenlaarzen. Allemaal uitgevoerd in vrolijke felle kleuren, maar centraal staat natuurlijk het comfort wat je van Crocs gewend bent. Je stapt er gemakkelijk in en uit en ook de kinderen hebben geen problemen met veters, gespen of klittenbandjes. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf maat 22, dus zelfs de allerkleinsten kunnen op stap met Crocs!

Bekijk de collectie online en kies jouw favoriete modellen voor het hele gezin op Nelson.nl!