dinsdag 19 september 2017

Chelsea boots voor de gelaarsde man

Dat vrouwen zich wagen aan laarsjes is eerder de regel dan uitzondering. Bijna iedere vrouw heeft wel één of misschien wel meerdere paren in de kast staan. Voor mannen is het echter vaak andersom. Zo staan er met regelmaat genoeg andere schoenen in de kast, maar een paar laarsjes ontbreken. Daar komt dit seizoen verandering in, want de Chelsea boots zijn dé musthave laarsjes voor iedere man tijdens de koudere maanden! 

Oorsprong
Chelsea boots zijn laarsjes met elastiek aan beide kanten, waardoor ze strak om de enkel sluiten. In eerste instantie werden ze veel gedragen om op te wandelen en om paard mee te rijden. In de jaren ’50 en ’60 werden de laarsjes populair in Engeland en hierna zijn ze eigenlijk niet meer uit het straatbeeld verdwenen en werden ze door zowel mannen als vrouwen gedragen.

Stoer
Hou ja van een stoere touch? Kies dan voor een model Chelsea boots met een grovere zool zoals die van G-Star of Timberland. Met een van deze modellen aan je voeten kom je zeker de winter door. Doordat ze goed aansluiten om de enkel en geen veters hebben, zijn ze vrijwel winddicht. Ook de grovere zool zorgt voor grip tijdens de koude en natte dagen. Naast dat ze ontzettend comfortabel zijn, zijn ze ook nog eens gemakkelijk te stijlen. Ga voor de boots in een kleur die veel voorkomt in je kast. Op deze manier passen ze overal bij! Wil je je look extra stoer maken? Draag dan de pijpen van je broek subtiel in de laars!  Netjes
Chelsea boots worden ook vaak netjes gedragen en dit zijn de ideale laarsjes voor naar het werk als je kiest voor een klassieke variant. Denk bijvoorbeeld aan die vanClarks en Ecco. Door de simpele uitstraling en door dat ze strak om de enkel sluiten, passen ze prima onder de smalle pijpen van een pak of pantalon. Ook onder een mooie spijkerbroek en een blazer maken ze je outfit stijlvol. Bijkomend voordeel is dat de boots natuurlijk geen veters hebben, dus snel aantrekken is gegarandeerd.

Tip: Ben je al in het bezit van een paar Chelsea boots of ben je van plan om er een paar aan te schaffen? Gebruik dan altijd een schoenlepel tijdens het aantrekken. Zo blijft de achterkant van het laarsje netjes en ook het elastiek blijft mooi in tact.

Ben je na het lezen van deze blog toch nog niet helemaal overtuigd? Kom dan eens langs in een van onze winkels om een paar aan te proberen en ervaar het gemak en comfort van deze boots! Wel overtuigd? Bestel dan meteen een paartje online en laat ze thuisbezorgen! 

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag