dinsdag 1 oktober 2019

Alles over het nieuwe merk Bikkembergs

Een nieuw seizoen betekent tot ieders vreugde… nieuwe merken! Dit keer is het de beurt aan het merk Bikkembergs om bij ons haar debuut te maken. Vandaag vertel ik je alles over dit interessante merk voor dames en heren en over de prachtige bijbehorende sneakers.

 

Dirk Bikkembergs is een van de zogenaamde Antwerpse Zes, een groep bekende Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. De groep is midden jaren 1980 internationaal doorgebroken, waardoor er grotere aandacht voor Vlaamse mode ontstond. Uiteindelijk gingen de Zes een voor een hun eigen weg. In 1986 maakte Bikkembergs indruk met zijn eerste collectie mannenschoenen in militaristische stijl.

Bikkembergs werd ook bekend vanwege zijn hechte band met sport. Hij creëerde in 2000 een sportlijn, ‘Bikkembergs Sport’. In 2003 werd hij de officiële ontwerper voor de voetbalclub Inter Milaan. Hij was ook de eerste modeontwerper die toestemming kreeg een modeshow te houden in het befaamde Camp Nou-stadion van voetbalclub FC Barcelona.
Door de jaren heen heeft het merk een stijl ontwikkeld die zelfverzekerdheid wil uitstralen. De kleuren zijn simpel en sterk: de schoenen bestaan vooral uit zwart en wit. Het motto van Bikkembergs is ‘mens sana in corpore sano’, wat ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ betekent.

De schoenen die dit seizoen door Nelson zijn ingekocht hebben ook een sportief design en stralen echte kwaliteit uit. Voor de heren hebben we dit  stoere model, zeer licht in gewicht, met op de voorkant als logo een voetballer. Voor de man die wel durft op te vallen hebben we ook dit paar, met glimmende neus.
Voor de dames hebben we deze  perfecte basic sneakers, die passen bij iedere outfit. Ook vind je dit  stoere model, met de merknaam voorop op de schoen.

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord