donderdag 2 juli 2020

Alles over de beste wandelschoenen

Veel mensen zijn de afgelopen periode fanatiek aan de wandel gegaan. Logisch, want dit was een van de weinige vormen van beweging die gewoon overal door kon gaan. Bovendien is wandelen heel goed vanwege de positieve effecten op lichaam en geest. Voor een vitaal lijf (en het voorkomen van blessures) is het wel erg belangrijk om de juiste ondersteunende schoenen te dragen. Daarom lees je in deze blog alles over de beste schoenen voor wandelaars.

Skechers
Het merk Skechers is razend populair en staat vooral bekend om hun superlichtgewichte schoenen (ideaal om mee te nemen op reis) van bijvoorbeeld nylon of textiel. Daarnaast voelt het voetbed heerlijk zacht aan en zorgt de flexibele zool voor een goede demping. Daardoor hebben je voetspieren het minder zwaar. Skechers heeft comfortabele instappers, veterschoenen, sandalen en slippers. Probeer ze uit op eigen risico: velen willen na het dragen van Skechers nooit meer anders!

Ecco
Ook het Deense merk Ecco heeft comfort hoog in het vaandel staan. De zolen van Ecco’s hebben vaak een grof profiel wat zorgt voor een uitstekende grip. Veel sneakers hebben een Gore-Tex bescherming, waardoor de schoen waterdicht is maar een zeer goed ademend vermogen behoudt. Dankzij deze technologie wordt warmte direct afgevoerd en blijven de voeten droog en comfortabel. Ook handig voor mensen die steunzolen dragen: de schoenen hebben bijna altijd een uitneembaar voetbed. Nelson heeft een ruime keuze aan Ecco wandelschoenen met alleen de beste pasvormen dus neem gauw een kijkje!

Tips
Kijk bij het maken van je keuze wat wandelschoenen betreft naar de soort wandeling die je gaat maken en de duur ervan. Voor een kortere wandeling voelt een niet te zware schoen vaak prettig. Als je grotere afstanden gaat afleggen of zelfs gaat hiken, moeten je voeten en enkels beter worden ondersteund. Bij het betreden van ruwer terrein wil je graag een schoen met stevige grip. Tot slot: begin altijd rustig met het opbouwen van je wandeltochten en luister naar je lichaam, wat soms ook tijd nodig heeft om te herstellen.

Heel veel wandelplezier!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord