maandag 10 mei 2021

5 duurzame merken voor deze zomer

Steeds meer merken stellen het milieu centraal in het ontwerpen, produceren en verkopen van hun schoenen. Zo proberen we allemaal ons steentje bij te dragen aan een groenere en schonere wereld. Maar wist je dat je dit niet enkel kunt doen door afval te scheiden of minder vlees te eten? In deze blog laat ik je kennismaken met de 5 meest duurzame schoenmerken waar je jezelf én het milieu heel blij mee maakt.

ECCO

Het merk Ecco staat bekend om de hoge kwaliteit schoenen die met name gegarandeerd wordt doordat het leer in Ecco's eigen leerlooierijen wordt geproduceerd. Op deze manier heeft het merk alle zicht op het productieproces om ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk schade richt aan het milieu, maar ook aan het vee. Zo gebruikt Ecco alleen leer dat een restproduct van de vleesindustrie is. Het produceren van hoge kwaliteit leer vergt het gebruik van water, dat uiteindelijk ook gefilterd moet worden voordat het terug in de natuur 'gestort' kan worden. Ecco maakt hierbij gebruik van een geavanceerd plantensysteem, waardoor de kwaliteit van het water dat wordt afgescheiden drastisch verhoogd wordt. Het is dan ook niet voor niets dat Ecco al jarenlang hoog aan de top staat als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid.

Ecco Chunky - Dad Sneakers - Groen
Ecco Elevate - Sleehak - Zwart
Ecco Street Tray - Lage sneakers - Grijs

Ilse Jacobsen

Het merk Ilse Jacobsen is relatief nieuw bij Nelson, maar doet daardoor zeker niet onder als het gaat om het waarborgen van duurzaamheid. Het merk maakt enkel gebruik van groene energie en heeft daarnaast een zero-waste policy. Op deze manier kunnen de materialen die overblijven ingezet worden voor mensen in nood en draagt Ilse Jacobsen dus een steentje bij aan een betere en groenere wereld. Voor de hippe slippers en instappers, maakt het merk gebruik van onder andere natuurlijk rubber en gerecycled microvezel. Ook wordt er bij de productie geen lijm gebruikt, voor een nog meer eco-friendly proces. De slippers en instappers zijn daarnaast zeer licht van gewicht en daardoor ideaal voor het zonnige weer!

Ilse Jacobsen Cheerful 10G - Sandalen - Goud
Ilse Jacobsen Tulip - Instapschoenen - Oranje
Ilse Jacobsen Cheerful - Slippers - Rose goud

TOMS

Het merk TOMS doneert niet alleen schoenen aan het goede doel, maar duurzaamheid is voor TOMS ook zeer belangrijk. Hun missie is dan ook niet voor niets: using business to improve lives. Zo heeft het merk de Earthwise collectie uitgebracht, die volledig van eco-vriendelijke en duurzame materialen is gemaakt en waarbij het productieproces zo min mogelijk effect op het milieu heeft. Zo wordt er gebruik gemaakt van kleurstoffen afkomstig uit planten in plaats van chemicaliën en wordt er natuurlijk rubber gebruikt. Het katoen dat voor de espadrilles wordt gebruikt is organisch en ook de TOMS schoenendozen zijn van gerecyled materiaal. Enne, om het plaatje compleet te maken, zien de TOMS schoenen er ook nog eens super leuk uit! ;)

Toms Alpargata Platform Rope - Espadrilles - Bruin
Toms Alpargata Rope - Espadrilles - Ecru
Toms Alpargata Classic - Espadrilles - Zwart

Woden

Uit respect voor het milieu heeft Woden een visie op duurzaamheid ontwikkeld: REDUCE. REUSE. RECYCLE., om zo hun voetafdruk zo groen mogelijk te maken. Synthetische materialen zijn daarom vervangen door onder andere visleer (een restproduct van de visserij), de schoenen zijn voorzien van milieuvriendelijke kurken binnenzolen en er wordt gebruik gemaakt van 10% gerecycled rubber in de buitenzolen. Door zich te richten op vakmanschap, functionaliteit en de perfecte pasvorm, ben je bij Woden verzekerd van duurzame sneakers van hoge kwaliteit!

Woden Naja - Lage sneakers - Ecru
Woden Ydun Mesh II - Lage sneakers - Blauw
Woden Nora Mesh II - Lage sneakers - Groen

Timberland

Last but not least: het populaire merk Timberland. Timberland heeft niet voor niets het motto: Nature Needs Heroes. Het merk erkent de fragiele staat van het milieu en doet er dan ook alles aan om zoveel mogelijk bij te dragen aan de verbetering hiervan. Zo heeft Timberland al zo'n 345 miljoen plastic flessen nieuw leven gegeven in haar schoenen en rugtassen. Ook wordt er jaarlijks bijna 500,000 kilo aan gerecycled rubber in de schoenen verwerkt, bijvoorbeeld in de zolen. Timberland stimuleert daarnaast ook haar werknemers om vrijwilligerswerk te doen. Het leer voor de schoenen wordt verkregen van leerlooierijen die op een duurzame manier het materiaal verwerken en het katoen is 100% organisch.

Timberland Safari Dawn - Sandalen - Zwart
Timberland Barcelona Bay - Espadrilles - Cognac
Timberland - Sleehak - Groen

Zo zie je maar dat veel merken zich keihard inzetten om een groenere wereld te creëren. Je shopt deze merken uiteraard op nelson.nl of in onze winkels! Bekijk nu online onze duurzame collectie.

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker