maandag 3 januari 2022

4 goede schoenen voornemens voor 2022

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start. We proberen ons leven elk begin van het nieuwe jaar weer een beetje te verbeteren. Helaas gaan we vaak iets te enthousiast van start waardoor die goede voornemens na januari alweer de deur uit zijn. Pak het daarom dit jaar eens anders aan en ga niet voor de standaard goede voornemens, zoals afvallen en meer sporten, maar kies iets eenvoudigers. In dit blog heb ik een aantal (haalbare) goede voornemens voor je opgeschreven!

1. Kast opruimen en schoenen opfrissen

Dit is bij mij echt favoriet. Duik de zolder op, de kast in en begin gewoon eens met opruimen! Geen idee waar je moet beginnen? Begin gewoon ergens en doe elke dag een stukje. Gooi weg wat je niet meer draagt, plaats het op de 'weggeef hoek' Facebook pagina bij jou in de buurt of probeer het te verkopen via internet. Zo maak je er toch nog een ander blij mee. Moeite met wegdoen? Bedenk je dan eens of je dit item afgelopen jaar hebt gedragen, en of je het gemist hebt. Zo niet, weg ermee! Je zult zien dat je er echt een voldaan gevoel van krijgt, en zo maak je gelijk ruimte voor wat nieuws. Nu je toch bezig bent, is het fijn om ook meteen even al je schoenen langs te gaan. Draag je ze nog? Geef ze dan eens een uitgebreide poetsbeurt, zodat ze er weer netjes uit zien. Heb je ze niet meer vaak aan, doe ze dan weg en bedenk welke schoenen er op jouw wish-list voor 2022 moeten!

2. Draag meer kleuren dan alleen maar zwart

De meesten van ons herkennen het vast wel: je kiest al snel voor zwarte schoenen, want ja: die passen overal bij. Inmiddels puilt je kast uit van de zwarte sneakers, laarsjes en sandalen. Weinig variatie dus. Ga daarom eens voor een ander kleurtje, zoals de nieuwe nudekleur trend! Je ziet steeds meer schoenen in een zand- of bruintint. Erg neutraal en daardoor past het vaak overal bij, maar zo heb je toch eens wat anders dan zwart. Bekijk bijvoorbeeld eens de nudekleurige chelseaboots van Bullboxer, Mjus of ons eigen Nelson merk. Wil je echt uitpakken, ga dan voor een paar vrolijk gekleurde sneakers!

3. Duurzaam shoppen

Het begrip 'duurzaam' kunnen we anno 2022 niet meer omheen. Gelukkig zijn er steeds meer merken die hun best doen om het milieu zo min mogelijk te belasten en een positieve impact erop te maken. Zo maakt Timberland gebruik van gerecycled plastic flessen uit de oceaan en planten zijn bomen om 'terug te geven' aan het milieu. Woden gebruikt ecologisch verantwoorde materialen, zoals visleer en kurk, dat normaal gesproken afvalproducten zijn maar van hoge kwaliteit zijn. En ECCO bespaart met hun Dri-Tan technologie wel 25 miljoen liter water in het productieproces per jaar! Door duurzaam te shoppen, draag dus ook jij je steentje bij aan een schonere wereld.

4. Start met een '5 piece wardrobe'

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een 5 piece wardrobe. Zo niet, google er eens naar en je vindt een lijst met de basics die echt niet te missen zijn in jouw kledingkast. En deze techniek kun je natuurlijk ook in je schoenenkast toepassen. Kies bijvoorbeeld 5 paar 'type schoenen' die je sowieso nodig hebt in 2022. Wat dacht je van pantoffels, boots, sneakers, sandalen en een schoen voor feestelijke gelegenheden zoals pumps of instappers? Omdat je op deze manier doordacht selecteert op welke je nodig hebt, doe je minder snel een miskoop en koop je minder impulsief. Zo helpt dit systeem dus ook nog eens goed voor je portemonnee!

Nelson - Chelseaboots - Wit
Puma Voyage Premium - Lage sneakers - Wit
Nelson - Mocassins & loafers - Zwart
Nelson - Hoge laarzen - Cognac
Warmbat Australia Flurry - Pantoffels - Taupe

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer