Comfortabele pumps

In dit blog vertellen we je alles over de verschillende soorten pumps en welke comfortabel zijn als je nog nooit op pumps hebt gelopen.

Als er schoenen zijn waarbij je wel wat extra comfort kunt gebruiken, dan zijn het wel pumps. Niks vervelender dan halverwege de dag je schoenen om te moeten wisselen, omdat je voeten het écht niet meer volhouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop pumps verkrijgbaar met extra comfort. Wij helpen jou daarom graag bij het vinden van de perfecte match en hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Materialen

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kan kiezen. Door voor zachte, natuurlijk ademende materialen te kiezen hou je het langer uit op je pumps. Bij synthetische materialen of canvas kun je nog wel eens last krijgen van zweetvoeten. Dit zorgt voor wrijving in de schoen, waardoor je sneller blaren krijgt. Door te kiezen voor een pump van een ademend materiaal zoals leer of suède kun je dit voorkomen. Ook wordt suède en leer soepeler door het dragen en deze materialen lopen over het algemeen wat uit. Zij vormen zich om de voet voor de ideale pasvorm. Hierdoor kunnen de pumps zich helemaal naar jouw voet vormen, zonder dat er te veel ruimte ontstaat. Bij te veel ruimte vergroot je de kans op zere voeten. Gabor, en Unisa hebben verschillende pumps van suède en leer.

Gabor - Pumps - Goud
Unisa Pascual - Pumps - Brons
Steve Madden Luxe - Pumps - Zwart
Unisa Odran - Pumps - Roze
Unisa Tola - Pumps - Goud
Gabor - Mocassins & loafers - Paars
Steve Madden Luxe - Pumps - Beige
Michael Kors Alina Flex Pump - Pumps - Zwart

IMG_0248

Pasvorm

Wees je bewust van de maat en vorm van je voet om achter de juist pasvorm van de schoen te komen. Als je pumps gaat passen is het belangrijk dat de pump goed om de voet heen valt en dat je tenen genoeg ruimte hebben. Als je ruimte over hebt bij de hielen of aan de zijkant, probeer dan een maatje kleiner te passen. Als je direct al knelpunten voelt, kun je een maatje groter proberen. Als de pump dan nog niet goed zit, kan je het beste een pump proberen met een ronde neus of een peep-toe, dan hebben je tenen net wat meer ruimte. Nelson en La Strada hebben verschillende pumps met een ronde neus of een open pump. Een andere topper binnen de pumps is de eerder genoemde Gabor. Dit merk biedt verschillende breedtematen waardoor het vinden van een pump makkelijker wordt. Verder mag je hiel tijdens het lopen niet uit de schoen glippen en moet de schoen stevig aan je voet blijven zitten. Zijn je pumps aan de achterkant toch iets te ruim? Gebruik dan een hielstrip om deze ruimte op te vullen, zodat je pump weer goed aansluit op je voet.

Nelson - Pumps - Goud
La Strada - Pumps - Zwart
Nelson - Pumps - Paars
La Strada - Pumps - Goud
Gabor - Stewardessenschoenen - Blauw
Nelson - Pumps - Goud

Pasvorm-

Hakhoogte

Het kiezen van de juiste hakhoogte is belangrijker dan je denkt. Dit komt omdat bij een hogere hak er meer druk op de bal van je voet komt. Als je nog niet zo vaak hakken hebt gedragen is het handig om te beginnen met een wat lagere hak. Zo heeft Tamaris verschillende pumps met een wat lager hakje. Daarnaast loopt een blokhak net wat comfortabeler dan een silhouet hak. Als je dus nog niet gewend bent om lang op hakken te lopen kan je het beste een hak nemen met een dikkere hak, dit loopt net wat comfortabeler. Ben je inmiddels een doorgewinterde hoge hakkendrager, dan kun je al wat meer hoogte aan Wel is het dan belangrijk dat de pump een goed voetbed heeft. Dit zorgt ervoor dat het voetbed je voeten verlichten op de bal van jouw voet, hierdoor zul je minder snel last krijgen van je voeten. Als een hak geen goed voetbed heeft kun je nog gebruik maken van een inlegzooltje. Deze bieden ondersteuning en vormen een comfortabel voetbed. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een inlegzooltje van Bama.

Tamaris - Pumps - Goud
Tamaris - Pumps - Goud
Tamaris - Pumps - Zwart
Gabor - Pumps - Goud
La Strada - Pumps - Roze
Tamaris - Pumps - Zwart

Tot slot nog een laatste tip: Pas je schoenen aan het einde van de dag. Doordat je de hele dag actief bent zijn je voeten dan iets opgezwollen. Pumps die ’s ochtends vroeg goed zitten, kunnen ’s avonds een stuk minder comfortabel aanvoelen. Door ze pas in de namiddag te passen weet je dus zeker dat ze altijd goed zullen zitten!