Terug naar boven

Vakantietips #2: De actieve vakantie Deze schoenen zijn onmisbaar tijdens jouw vakantie avontuur!

Blogger Sanneke
  • Sanneke
  • Blogger, Social Media / Content Marketeer

  • dinsdag 25 juli 2017
  • 1740 keer bekeken

Leesduur: 2 minuten

Ik ga op reis en ik neem mee… In de vakantieserie blogs geven we je iedere week tips om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan! Deze week staan de tips in het teken van de actieve vakantie.

Lange wandelingen
Wandelen over grove zandpaden, dwars door het bos of over de rotsen… wanneer je een echte actieve vakantieganger bent krijgt je lichaam veel te verduren. Daarom is het wel zo belangrijk dat je goede schoenen kiest voor een stevige basis. Waar je op moet letten? Kies schoenen met een goede demping, licht gewicht en soepel materiaal. De Gore Tex schoenen van Ecco en de waterafstotende boots van Timberland zijn bovendien ideaal om natte sokken te voorkomen. Tot slot is het slim om na te denken of je liever voor een hoge of lage schoen gaat. Hoge schoenen beschermen naast je voet ook je enkels, maar daarentegen zijn lage schoenen weer minder warm!

Sandalen
Ben je van plan veel te wandelen, maar geen grof terrein op te zoeken? Dan zijn een paar sandalen een mooie middenweg, zeker als de temperaturen flink oplopen. Kies voor de stevige varianten van Teva, Skechers of Ecco met een grove zool en verstelbare bandjes die je aan alle kanten kunt verstellen. Je wilt immers geen blaren door wrijving tussen je huid en het materiaal.

Tijd om te relaxen
Actieve vakantie of niet, je voeten hebben ook rust nodig. Een paar eenvoudige slippers zijn daarom ook een must tijdens de actieve vakantie. Laat je voeten even vrij bewegen en ademen. Schiet je slippers snel aan en wandel ermee naar het strand of zwembad voor wat verkoeling. Bij Nelson vind je sportieve modellen in de collecties van o.a. Havaianas, Reef en O’Neill.

Praktische tips
Pas je schoenen aan het einde van de dag. Je voeten zijn rond dat tijdstip vaak iets opgezet, waardoor je je schoenen niet te krap koopt en zeker weet dat je schoenen straks niet zullen gaan knellen. Pas ook altijd beide schoenen, want je ene voet kan nét dat beetje groter of kleiner zijn. Zijn je schoenen iets te ruim? Probeer dan een inlegzooltje die de lege ruimte op vult. Door teveel ruimte in je schoen kan de voet namelijk gaan schuiven, waardoor er weer blaren ontstaan. En dat wil je natuurlijk niet!

Nu je weet welke schoenen met je mee reizen is het tijd om in te pakken. Lees hiervoor ons laatste blog over inpaktips hier. Een hele fijne vakantie!

Auteur
Blogger Sanneke
  • Sanneke
  • Blogger, Social Media / Content Marketeer