Back to School schoenen checklist

Back to school! Nog eventjes en de kids gaan weer de schoolbanken in. Met de tips uit dit blog is jouw kind er helemaal klaar voor.

Het is alweer bijna zo ver: tijd voor de kids om terug naar school te gaan. Na 6 weken vakantie, uitslapen en buitenspelen mogen de kids weer de schoolbanken in, en daar hoort natuurlijk een paar frisse schoenen bij! Wat is nu helemaal in dit seizoen en waar moet je op letten tijdens het kopen? Dat lees je hier.

Blog_subbanner_back-to-school-checklist_week35_2023

Goede maat schoenen

Start het nieuwe schooljaar met de juiste maat schoenen. Kindervoeten groeien vaak sneller dan je denkt en hebben daarom ook sneller een paar nieuwe schoenen nodig. Het belangrijkste om hierbij op te letten is dat de schoenen groot genoeg zijn. Voel bij de tenen dus of ze er niet al tegenaan zitten en schuif de voeten naar voren en probeer er een vinger achter te krijgen. Lukt dit? Dan heb je de juiste maat te pakken. Wat je ook kunt doen is de binnenzool uit de schoen halen. Dan kun je eenvoudig zien hoeveel ruimte er nog over is als het voetje op de zool staat.

Shoesme - Rits- & gesloten boots - Ecru
Vans Filmore High - Hoge sneakers - Zwart

Materiaal keuze

Kies voor stevig materiaal. Een paar leren schoenen gaat bijna altijd langer mee dan wanneer je synthetische schoenen kiest. Leer is daarnaast ook ademend, waardoor spelende kids nooit te veel last van warme of vochtige voeten kunnen krijgen. Zeker met oog op het aankomende najaar is dit natuurlijk extra fijn.

Nelson Kids - Rits- & gesloten boots - Zwart
Dr. Martens 1460 - Veterboots - Zwart
Nike Court Borough Low 2 - Klittenbandschoenen - Multi
Nelson Kids - Lage sneakers - Roze

Schoenen trends

Je wilt natuurlijk ook dat je kind er leuk uitziet. En wat zijn nou de laatste trends? Hoe comfortabel die nieuwe schoenen ook zijn; het oog wilt ook wat! Ideaal is dat de sneakertrend alsmaar blijft doorzetten. Wat we veel gaan zien zijn opvallende schoenen in allerlei kleuren en prints. Dit zien we veel terug bij merken als Skechers en Steve Madden, maar ook stoere boots van Dr. Martens zijn altijd goed te combineren! Daarnaast is de mini-me trend ook nog onmisbaar. Zo kun je samen met je kind de leukste, meest trendy schoenen dragen.

Bootstock Fever - Cowboylaarzen - Zwart
Dr. Martens 1460T Jr. - Veterboots - Roze
Skechers Uno Spectrum - Lage sneakers - Multi

Ben je erachter gekomen dat het tijd is voor een nieuw paar schoenen voor je kind? Neem dan zeker een kijkje op Nelson.nl voor een uitgebreide collectie. Nog wat extra hulp nodig met het kiezen van een goed paar? Kom dan gerust langs in een van onze winkels!