Terug naar boven

New arrivals Converse!

Blogger Sanneke
  • Sanneke
  • Blogger, Social Media / Content Marketeer

  • donderdag 26 februari 2015
  • 2303 keer bekeken

Leesduur: 2-5 minuten

Ongetwijfeld ken jij wel iemand die deze klassiekers in zijn of haar bezit heeft. Misschien heb je ze zelf wel in je garderobe. Of heb je net besloten dat ze nu, na eindeloos dragen, toch wel aan vervanging toe zijn. Komt dat even mooi uit, want laten de winkels nou net weer vol stromen met deze absolute musthave: de New Arrivals van Converse!

Een stukje geschiedenis
Begonnen als sportschoen, maar uitgegroeid tot een basic in ieders collectie. Converse werd in 1908 opgericht als de ‘Converse Rubber Shoe Company’. Toen nog gemaakt van (de naam zegt het al) rubber. In 1917 werd de eerste ‘All Star’ geïntroduceerd als basketbalschoen, gemaakt van canvas en een rubber zool. Een jaar later nam Converse basketbalspeler Chuck Taylor in dienst. Hij verbeterde de schoen en bedacht onder andere het officiële Converse All Star Patch logo. Deze is nog steeds terug te vinden op de hoge modellen. De patch diende als bescherming voor de enkels. Mede dankzij Taylor werd Converse het grootste sportmerk.

Voor ieder wat wils
Je zal niet snel uitgekeken raken, want elk seizoen zijn er weer nieuwe variaties van dit populaire model te vinden. Converse werkt ook regelmatig samen met bekende modelabels die hun eigen design-sausje aan de schoen geven, zoals Missoni afgelopen jaar.
Niet alleen voor de fashionista’s onder ons, ook voor heren zijn er leuke modellen verkrijgbaar. En met de elastieken of klittenband sluiting zijn ze ook ideaal voor de kids!

De modellen zijn eindeloos te combineren, wat de trend op het moment ook is. Je kunt natuurlijk kiezen voor het canvas model. Maar aangezien het weer in ons kikkerlandje niet altijd mee zit, kun je ook voor een leren variant gaan. Wil je echt eens wat anders? Bekijk dan eens de modellen in metallic. Leuk voor een feestje, maar ook prima te dragen onder een casual jeans om je outfit nét een beetje meer pit te geven. Overigens is de sneaker ook lekker eigenwijs onder een rokje. Eigenlijk kun je de fout niet ingaan, Converse kan al-tijd!


Gerelateerde artikelen Onze favorietenAuteur
Blogger Sanneke
  • Sanneke
  • Blogger, Social Media / Content Marketeer