Het verhaal achter de schoen: De sneaker

De Olympische Spelen zijn weer van start gegaan en laat dat nou een mooi moment zijn om de ultieme sportschoen weer eens onder de aandacht te brengen: de sneaker! De schoen is razend populair en in vrijwel alle garderobes van zowel dames, heren als kinderen terug te vinden. Ook in het modebeeld zijn sneakers een ware hit, we kunnen niet meer zonder! Maar was dat altijd al zo? In dit blog vertellen we je alles over deze populaire schoen.

De Olympische Spelen gaan weer van start en laat dat nou een mooi moment zijn om de ultieme sportschoen weer eens onder de aandacht te brengen: de sneaker! De schoen is razend populair en in vrijwel alle garderobes van zowel dames, heren als kinderen terug te vinden. Ook in het modebeeld zijn sneakers een ware hit, we kunnen niet meer zonder! Maar was dat altijd al zo? In dit blog vertellen we je alles over deze populaire schoen.
De eerste sneaker Sportschoenen droeg je vroeger enkel om te sporten. De naam ‘sneaker’ ontstond pas later, nadat de schoenen werden gemaakt van onhoorbare kwaliteit rubberen zolen. Hiermee kon je dus daadwerkelijk weg ‘sneaken’. Omstreeks 1892 werden de eerste sneakers met canvas materiaal gemaakt door Keds en dit waren dan ook de eerste ‘echte’ sneakers. Later, in 1917, werd de eerste Converse All Star geproduceerd, welke een grote hit werd onder de basketballers in Amerika.
Van sportschoen tot fashion item Sindsdien is de populariteit van de sneaker sterk gestegen en zijn sneakers er allang niet meer alleen om mee te sporten. Merken als Puma en Nike begonnen met het maken van diverse (sportieve)sneakers en toen in de jaren 70 de hiphop opkwam, werd de sneaker plots een echt fashion item. Vele merken hebben hier op ingespeeld en inmiddels produceren zelfs de grootste modehuizen zoals Chanel, Isabel Marant en Dior modieuze sneakers.
Ga voor de klassiekers van Converse of kies een sportieve variant van Nike, Puma of Asics. Zoek je een stijlvolle sneaker voor onder een casual outfit? Neem dan eens een kijkje bij de collectie van Tamaris en Gabor. En voor extra comfort kun je terecht bij merken als Skechers en Ecco. Eigenlijk heb je dus geen excuus meer om geen sneakers te dragen!
De laatste trends op sneakergebied We zijn inmiddels al zo gewend aan de sneaker, dat je er vrijwel altijd modisch verantwoord de deur mee uit kan. Zelfs onder een pak of jurk kunnen anno 2016 sneakers gedragen worden. Na de witte sneaker van afgelopen seizoenen zien we komend najaar veel klittenbandsluitingen en platformzolen terug in de sneakercollecties. Nog niet in huis? Shop jouw favoriete model dan snel online of kom langs in één van onze winkels!
Lees ook: 90s trend: Platform sneakers

nelson-blog-nelson-het-verhaal-achter-de-schoen-de-sneaker-2.jpg nelson-blog-nelson-het-verhaal-achter-de-schoen-de-sneaker-3.jpg