Zo kun je het best suede schoenen schoonmaken

Suède schoenen en laarzen zijn al jaren favoriet en zijn ook dit najaar weer enorm populair. In deze blog lees je hoe jij dit materiaal het beste onderhoudt!

Suède schoenen zijn terug van weggeweest! We zien schoenen in deze materiaalsoort steeds vaker terugkomen in het modebeeld, en bij dit soort schoenen hoort ook de juiste zorg. Het onderhouden van je suède sneakers is net zo belangrijk als het kiezen van het perfecte paar. In deze blog lees je hoe jij dit materiaal het beste onderhoudt, en delen we handige tips voor de voorbereiding, reiniging, het verwijderen van vlekken en nazorg.

  • Voorbereiding
  • Suède schoenen schoonmaken
  • Vlekken uit suède schoenen halen
  • Nazorg voor suède schoenen

Voorbereiding: Het belang van een goede start

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het schoonmaken van je geliefde suede schoenen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Begin met het verzamelen van benodigdheden zoals een zachte borstel, een suède reiniger, azijn (ja, azijn!), en een suède beschermende spray. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzingen op de producten leest om de beste resultaten te behalen. En laten we eerlijk zijn, wie had gedacht dat azijn een held kan zijn in het schoonmaken van suede schoenen?

Suède schoenen schoonmaken

Nu je alles bij de hand hebt, is het tijd om je suède schoenen voorzichtig te reinigen. Begin met het verwijderen van oppervlakkig vuil door de schoenen te poetsen met een zachte borstel. Hier komt het handige suède borsteltje met twee kanten goed van pas. Gebruik de ene kant om voorzichtig vuil te verwijderen en de andere kant om het suède te verfrissen en eventuele vezels weer omhoog te brengen. Vervolg met het gebruik van suede reinigingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. Voor diepgaande reiniging kun je een mengsel van water en azijn gebruiken. Breng het mengsel aan op een schone doek en dep voorzichtig op de vlekken. Laat je suède schoenen drogen in de schaduw om verkleuring te voorkomen.

Vlekken uit suède schoenen halen

Vlekken op je suède schoenen? Geen paniek! Of het nu gaat om een modderige afdruk of een hardnekkige vet vlek, er is altijd hoop. Gebruik een zachte borstel om droog vuil te verwijderen en behandel vlekken onmiddellijk. Voor vettige vlekken kun je maizena gebruiken om het overtollige vet te absorberen. Dep azijn op water vlekken voor een diep grondige reiniging. Met deze trucs laat je je suède schoenen weer stralen!

Nazorg voor suède schoenen

Nadat je je suède schoenen hebt gereinigd en vlekken hebt verwijderd, is het tijd om je suède schoenen te beschermen. Gebruik een kwalitatieve suede beschermende spray om je schoenen te bewapenen tegen water en vuil. Laat de spray goed drogen voordat je je suède sneakers weer aantrekt. Zorg ervoor dat je je suède schoenen regelmatig schoonmaakt met een zachte borstel, zo blijven je favoriete schoenen in een topconditie!