De festival trends van het moment!

Het is weer zover: festivalseizoen! Zonder de perfecte schoenen en tas bij je outfit zijn de festivals niet compleet. Het uitzoeken kan best lastig zijn, want welke schoenen en tassen zijn leuk en zijn je ook niet tot last tijdens een hele dag dansen? Don’t worry, we gaan je vertellen met welke schoenen en tassen je helemaal festival season ready bent!

De festival trends van het moment zijn:

  • Sneakers
  • Boots
  • Chunky sandalen
  • Tassen

Sneakers

Wie zegt dat comfort niet samengaat met stijl? Tegenwoordig zijn sneakers veel meer dan alleen maar sportieve schoenen. Op festivals zijn ze de ideale keuze om de hele dag te dansen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Kies voor opvallende kleuren en prints om je festivaloutfit een extra boost te geven. Merken zoals New Balance, Bronx en Converse bieden verschillende opties die perfect passen bij jouw festivalvibes. New Balance staat bekend om zijn unieke kleurenpaletten die je schoenen echt laten opvallen en je look compleet maken. Bovendien zorgen de comfortabele materialen ervoor dat je moeiteloos kunt dansen op je favoriete muziek, de hele dag door. Met een sneaker van Bronx weet je zeker dat je opvalt en je festivaloutfit naar een hoger niveau tilt. Hun sneakers springen direct in het oog. En laten we Converse niet vergeten, het merk dat bekend staat om zijn tijdloze Chuck Taylor All Stars die al decennialang geliefd zijn bij jong en oud. Met een leuke print of opvallende kleur kun je niet fout gaan met deze iconische sneakers, waardoor je festivallook helemaal compleet wordt. Stijl de sneakers onder een wijde broek met je favoriete top en je bent helemaal festival ready!

BRX by Bronx Skat-err - Dad Sneakers - Zilver
New Balance 327 - Lage sneakers - Wit
New Balance 530 - Lage sneakers - Zilver
Steve Madden Possession-E - Dad Sneakers - Blauw
New Balance 574 - Lage sneakers - Grijs
Converse Chuck Taylor All Star Lift Stud - Hoge sneakers - Multi
Converse Chuck Taylor All Star Lift Leopard - Hoge sneakers - Wit

Boots

Voor de stoerdere festivalganger zijn boots een must-have item. Kies voor enkellaarsjes met studs, gespen of een opvallende print om je outfit een edgy touch te geven. Boots zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch, vooral als het weer wat minder meezit. Met merken zoals Dr. Martens, Sendra of Steve Madden zit je altijd goed. Dr. Martens zijn natuurlijk een klassieker waar je niet snel de mist mee in kunt gaan. Deze boots passen perfect onder elke outfit en zijn absoluut festivalproof. Met Sendra boots ben je ook helemaal in je element; de diverse details tillen je outfit naar een hoger fashion niveau. En laten we zeker Steve Madden niet over het hoofd zien, zij hebben verschillende boots met stoere gespen en andere opvallende kenmerken die je look helemaal afmaken. Combineer deze boots met je favoriete jurkje of rokje en voilà, daar is je perfecte festivaloutfit!

Blog_subbanner_festivalschoenentrends-2_week22_2023

Sendra 18657 Deborah - Cowboylaarzen - Cognac
Steve Madden Beau-C - Bikerboots - Zwart
Steve Madden Coast - Veterboots - Zilver
Dr. Martens 1460 GA - Veterboots - Zwart
Sendra 9077 Pete - Cowboylaarzen - Zwart
Dr. Martens 1460MP - Veterboots - Zwart
Dr. Martens Viper Croc - Veterboots - Zwart
Sendra Deborah - Enkellaarsjes - Zwart
Dr. Martens Sinclair - Rits- & gesloten boots - Zwart

Chunky sandalen

Comfortabel en trendy, chunky sandalen zijn absoluut een must-have voor dit festivalseizoen. Deze sandalen bieden niet alleen voldoende ondersteuning, maar laten je voeten ook ademen tijdens lange dagen op het festivalterrein, zodat je zorgeloos kunt dansen en genieten van de muziek. Ga voor sandalen met platformzolen voor extra hoogte en een statement look, of kies exemplaren met opvallende details zoals gespen, metallic accenten of zelfs denim details voor een edgy touch. Merken zoals Birkenstock, Teva en Maruti hebben een fantastische collectie chunky sandalen die perfect aansluiten bij je festivaloutfits. Birkenstock staat bekend om zijn comfortabele voetbed en tijdloze designs, waardoor je de hele dag moeiteloos kunt rondlopen. Teva combineert stijl met functionaliteit en biedt sandalen met stevige zolen en verstelbare bandjes voor een perfecte pasvorm. Maruti verrast met trendy en unieke ontwerpen die jouw festivallook naar een hoger niveau tillen.Combineer deze chunky sandalen met een flowy jurkje of een denim shorts voor een moeiteloos coole festivaloutfit. Voeg wat funky accessoires zoals zonnebrillen, hoeden of statement sieraden toe om je look compleet te maken. Met de juiste chunky sandalen ben je helemaal klaar om te stralen op alle festivals deze zomer!

Blog_subbanner_festivalschoenentrends_week22_2023

Maruti Beau - Sandalen - Blauw
Steve Madden Missile - Sandalen - Blauw
Maruti Beau - Sandalen - Zwart
Birkenstock Arizona - Sandalen - Bruin
Buffalo Jojo - Sandalen - Wit
Maruti Beau - Sandalen - Multi
Birkenstock Arizona Big Buckle - Sandalen - Bruin
Maruti Beau - Sandalen - Beige

Tassen

Naast de juiste schoenen zijn tassen ook essentieel voor een geslaagde festivaloutfit. Crossbody tassen of heuptassen zijn ideaal omdat je ze handsfree kunt dragen terwijl je danst en feest. Een schoudertas kan ook een leuke toevoeging zijn aan je festival outfit. Merken zoals Steve Madden, Love Moschino en Inyati hebben verschillende tassen die echt festival proof zijn! Ga voor een opvallende kleur, een tas met veel details zoals pailetten of een combinatie van beide en je bent verzekerd van een outfit die helemaal trendy is. Vergeet niet om ook praktische aspecten zoals voldoende ruimte voor je essentials en comfortabele draagopties in overweging te nemen, zodat je volop kunt genieten van alle festivalfun!

Wist je dat we bij Nelson een festival categorie hebben? Zo shop je gemakkelijk alle trendy schoenen en tassen voor het festivalseizoen. Ontdek onze festivalcollectie hier.