Gewapend tegen de kou: warme, gevoerde damesschoenen

Buiten is het grauw, koud en regenachtig. Vrijwel niks is op zulke dagen beter dan binnen blijven in je warme, cozy huis met een zacht dekentje over je heen, een warme chocolademelk in de linkerhand, de afstandsbediening in de rechterhand, serietje aan en… Oh nee! Je moet nog boodschappen doen. Helaas zal je je vaak genoeg moeten bezwijken aan het najaarsweer. Gelukkig gaan je warme, gevoerde schoenen de koude klap voor je opvangen. Benieuwd naar warme schoenen die ook nog eens modieus zijn? Check dan vooral dit blog!

De warme, gevoerde schoenen voor het najaar zijn:

  1. Gevoerde boots
  2. Outdoor
  3. Veterboots
  4. Enkellaarsjes en chelseaboots
  5. Hoge Laarzen

Gevoerde boots

Ze zijn een tijdje weggeweest, maar sinds afgelopen winter back on track: gevoerde boots. En wees even eerlijk, bijna niks kan een schoen die aanvoelt als pantoffel én die je onder je alledaagse outfits kan dragen overtreffen. Daarom zeker een musthave voor in je kledingkast! Met de Y2K (Year 2000) modetrend die tijdens de coronaperiode is verschenen, hebben gevoerde boots een ware comeback gemaakt. Nadat de schoenen steeds vaker op social media werden gesignaleerd en met name door de shots van Bella Hadid, zijn de schoenen weer helemaal terug in het fashionbeeld. Vanwege de hoge populariteit van de schoen worden er eindeloze outfit-combinaties gemaakt. Wat we veel zien is het dragen van een zwarte legging of jeans met de schoenen. Ook wol is een echte match met de gevoerde boots. Neem vooral een kijkje in de collecties van merken als Colors of California, Shepherd en Guess met gevoerde boots in hun collectie.

Colors of California - Gevoerde boots - Cognac
Shepherd Laura - Gevoerde boots - Taupe
Warmbat Australia Durack Plateau - Gevoerde boots - Cognac
PS Poelman - Gevoerde boots - Beige
Nelson - Gevoerde boots - Taupe

Blog_subbanner_gewapend-tegen-de-kou-warme-gevoerde-boots_week39_2023

Outdoor

Als tegenhanger van de couch potato tijdens koude dagen hebben we natuurlijk ook de avonturiers. De mensen die bij het eerste sneeuwvlokje hun jas aantrekken, muts op doen en hun vertrouwde boots aantrekken en júist naar buiten gaan. In dat geval heb je iets steviger geschut nodig, zoals de outdoor boots en kun je gaan voor onze collecties van onder andere Panama Jack, Timberland, Antarctica of Sorel. Deze merken staan bekend om hun stevige en hoogwaardige materialen die goed tegen een stootje kunnen. De profielzolen helpen je over de gladde en besneeuwde stukken en de warme voering beschermd je tegen de koude wind. Precies wat de avonturiers tussen ons nodig hebben.

Panama Jack Singapur - Gevoerde boots - Bruin
Sorel Winter Carnival - Snowboots - Cognac
Panama Jack Felina Igloo - Bikerboots - Zwart
Sorel Torino II Tall - Snowboots - Zwart

Veterboots

Toch niet echt groot fan om met je “pantoffels” de deur uit te gaan? Gelukkig zijn er genoeg andere gevoerde schoenen om tijdens het koude weer je voeten warm te houden! Heb je wat vollere kuiten of juist smalle enkels waardoor je veters nodig hebt om de pasvorm te verstellen dan zijn veterboots echt een uitkomst. Veterboots worden vooral als stoere schoenen gezien, maar we zien ze in alle modebeelden terug. Kies ervoor om deze stoere vibe te behouden met een jeans, of style het met een rokje, wollen trui en blazer voor een vrouwelijkere look. Merken zoals Dr. Martens, Buffalo en Panama Jack hebben gevoerde veterboots in hun collectie.

Dr. Martens 1460 Serena - Veterboots - Grijs
Buffalo Aspha Combat Mid Warm - Veterboots - Beige
Dr. Martens Sinclair Fur - Veterboots - Zwart
Panama Jack Padma B12 - Veterboots - Wit
Mustang - Veterboots - Taupe
Panama Jack Padma B12 - Veterboots - Bruin

Enkellaarsjes en chelseaboots

Als je voor een chique en stijlvolle look wilt gaan, draag dan enkellaarsjes bij je outfit. We zien al jarenlang hoe enkellaarsjes en chelseaboots het hele jaar trouw gedragen worden. Enkellaarsjes en chelseaboots zijn perfect te stylen met een jeans of broek. Een cropped pants in combinatie met enkellaarsjes wordt ook veel gezien. Hierbij komt de broek boven de laarsjes uit, waardoor deze volledig te zien zijn en je je nieuwe aankoop kunt showen. Misschien niet ideaal voor de koudste dagen van het jaar, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je broek over je boots te laten vallen Ook de perfecte match met enkellaarsjes: een lange rok of jurk. Merken zoals Panama Jack, Rieker en Ara hebben gevoerde enkellaarsjes in hun collectie.

Panama Jack Phuket - Rits- & gesloten boots - Zwart
Rieker - Rits- & gesloten boots - Bruin
Ara Liverpool - Rits- & gesloten boots - Blauw
Maruti Vanity - Rits- & gesloten boots - Zwart
Dr. Martens Quad - Chelseaboots - Zwart
Panama Jack Pauline Travelling - Rits- & gesloten boots - Zwart

Hoge laarzen

De volgende laars zijn we al tegengekomen bij de schoenentrends voor de herfst en winter: hoge laarzen. Hoewel we nog steeds groot fan zijn van de enkellaarsjes, zeggen we zeker geen nee naar een wat hogere laars. Kijk vooral naar de kleding die je draagt. Enkellaarsjes worden veel gestyled met een jeans/broek of lange rok/jurk, maar hoge laarzen zien we veel terug onder een wat korter rokje of jurkje. Met een leren rokje, blazer en hoge laarzen ben je helemaal ready to go! Merken zoals Panama Jack, Remonte en Regarde le Ciel hebben gevoerde hoge laarzen in hun collectie.

Remonte - Hoge laarzen - Zwart
Panama Jack Patricia B17 - Hoge laarzen - Zwart
Panama Jack Amberes Igloo - Hoge laarzen - Zwart
Regarde le Ciel Roxana 10 - Hoge laarzen - Zwart

Eén ding is zeker: er zijn genoeg warme, gevoerde schoenen om je voeten warm te houden tijdens de koude dagen! Heb je je ideale warme schoen nog niet voorbij zien komen? Neem dan vooral even een kijkje in onze boots en laarzen collecties.