De veelzijdige sneakers van New Balance

De stoere en comfortabele schoenen van New Balance zijn populairder dan ooit! Dit merk kenmerkt zich door de letter "N” op de schoen. Daarnaast maken ze gebruik van veel kleuren en verschillende materialen. Hierdoor vind je gemakkelijk een schoen die bij jou past en wat je makkelijk kunt combineren! In dit blog kom je meer te weten over het ontstaan van New Balance en laten we je graag de bekendste modellen van New Balance zien.

We vertellen je over:

  1. Het begin van een nieuwe trend
  2. New Balance 574 vs. 530
  3. New Balance 327 en 997
  4. Herensneakers van New Balance
  5. Kinderschoenen van New Balance

Het begin van een nieuwe trend

New Balance werd al in 1906 opgericht in Boston door de Engelse immigrant William J. Riley. Aanvankelijk begon het bedrijf met het produceren van steunzolen die de voetboog en voet meer stabiliteit (balance) gaven door drie steunpunten te verwerken in de zool. Leuk om te weten: zijn ideeën voor de betere balans kwam van zijn kippen op het erf die perfecte balans hadden met drie tenen op de grond. Achter elke comfortabele New Balance sneaker zit dus een kip! In 1960 wordt de eerste schoen geproduceerd, de Trackster, die vooral populariteit won binnen de honkbal en atletiek leagues. En dit is het begin geweest van een lange trend van comfortabele sneakers die al gauw ook buiten het veld geliefd werden. De sneakers van New Balance zijn mooi vertaald naar de dagelijks mode waar jij van kunt genieten.

New Balance 574 vs. 530

Jarenlang stond New Balance bekend met hun 574 model. Geïnspireerd op de vintage runners uit de jaren ’70 hadden deze sneakers een sportieve look en konden met alle kledingstijlen gecombineerd worden. De perfecte schoen zou je zeggen. Ook nu is hij een echte fan favourite, maar hij wordt op de hielen gezeten door een nieuw model. Dé bestseller van de afgelopen seizoenen is toch wel de New Balance 530. Deze chunky nieuwkomer binnen de New Balance familie heeft dezelfde sportieve look, maar met een opvallende chunkyzool. De sneaker is voorzien van al het comfort wat je je kunt bedenken. Ademend mesh, check… het kenmerkende N-logo, check… schokabsorberende zool, check. Met deze sneaker heb jij geen last van vermoeide voeten en zie je er ook nog eens super stylish uit. Deze sneaker is ondanks zijn voluptueuze uiterlijk ook super leuk te stijlen met een palazzo broek voor een casual-chique look. Neem een kijkje in de collectie en vindt jouw favoriete model.

New Balance 327 en 997

Ben jij op zoek naar een model met the best of both worlds, dan is de New Balance 327 misschien wel de uitverkorene. Dit model zit qua chunkyness precies tussen de 574 en de 530 in. De opvallende neus en doorgetrokken zool over de hiel zijn features waar je niet omheen kunt en de sneaker een unieke look geven. Ook wordt bij dit model leuk gebruik gemaakt van printjes en verschillende kleurcombinaties. Een alternatief is de 997, deze sneaker komt meer in de buurt van de klassieke 574 en heeft nog een echte sportievere uitstraling met een gestroomlijnd silhouette. Welk model je ook kiest, je bent gegarandeerd in het bezit van een comfortabele schoen die je elke dag met plezier kunt dragen.

New Balance 530 - Lage sneakers - Wit
New Balance 327 - Lage sneakers - Beige
New Balance 327 - Lage sneakers - Multi
New Balance 997 - Lage sneakers - Beige
New Balance 574 - Lage sneakers - Beige
New Balance 574 - Lage sneakers - Grijs
New Balance 327 - Lage sneakers - Zwart
New Balance 530 - Lage sneakers - Groen

Herensneakers van New Balance

Ook de heren worden niet vergeten! Hoewel alle modellen van New Balance een grote range hebben: van kindermaten tot herenmaten, zijn er bij Nelson toch een aantal modellen vooral in de herencollectie verkrijgbaar. Zoals de 480, deze sneaker komt meer in de buurt van een basic sneaker. De sneaker is door het strakke design goed te combineren met een casual look. Dé showstopper kan New Balance de heren natuurlijk niet ontnemen, de 530, die we eerder ook al benoemd hebben, is er nu dan ook voor de heren.

New Balance 574 - Lage sneakers - Grijs
New Balance 530 - Lage sneakers - Beige
New Balance 327 - Lage sneakers - Wit
New Balance 480 - Lage sneakers - Wit
New Balance 480 - Lage sneakers - Multi
New Balance 327 - Sneakers - Groen
New Balance 997 - Lage sneakers - Taupe
New Balance 530 - Lage sneakers - Blauw
New Balance 574 - Lage sneakers - Oranje

Kinderschoenen van New Balance

Natuurlijk vinden we het leuk als de hele familie met elkaar kan matchen. Voor de kids is er daarom ook een leuke variërende collectie New Balance sneakers. Alle leden van het gezin kunnen er nu stijlvol en comfortabel bij lopen met de New Balance 530. Ook ideaal voor naar school, de 997, lekker makkelijk met een klittenbandsluiting, zodat de sneakers ook goed zelf aangedaan kunnen worden bij de gymles. Nieuw dit jaar zijn de schattige babyschoentjes, stijl wordt met de paplepel ingegoten. Zo kan de hele familie genieten van het comfort van de New Balance sneakers.

New Balance 530 - Lage sneakers - Multi
New Balance 574 - Lage sneakers - Blauw
New Balance 997 - Klittenbandschoenen - Zwart
New Balance 997 - Klittenbandschoenen - Blauw
New Balance 574 - Lage sneakers - Groen
New Balance 574 - Lage sneakers - Beige

Ook goed om te weten: bijna alle sneakers van New Balance hebben een uitneembaar voetbed. Dit is ideaal wanneer je eigen steunzolen hebt. Daarnaast zorgt een uitneembaar voetbed ervoor dat je de sneaker goed kunt ventileren.

Neem snel een kijkje bij onze collectie New Balance sneakers op Nelson.nl en je vindt vast de sneaker die bij jou past.