Terug naar boven

De favoriete recepten van Suzanne Brummel

  • Suzanne
  • Blogger Suzanne

  • vrijdag 12 april 2019
  • 344 keer bekeken

Leesduur: 2-5 minuten

In het Nelson magazine keken we een dagje mee met sport influencer Suzanne Brummel. Ze deelt haar favoriete ontbijt, lunch en diner met ons! Want al dat bewegen doet Suzanne natuurlijk niet op een lege maag. 


RECEPT: RODE BIET PANNENKOEKJES MET BANAAN

Ingrediënten (1/2 personen):
90 g havermout
1 grote rijpe banaan
300 ml havermelk, amandelmelk of een andere melk (ik gebruikte amandelmelk)
1 el agavesiroop of honing
2/2 el (kokos)olie (om mee te bakken)
1-2 knollen rode biet
1,5 tl bakpoeder
Snuf kaneel
2 eieren

Toppings:
1 handje walnoten
Snuf kaneel
Agavesiroop of honing

Recept:

-Mix de banaan, havermout, melk, bietjes, bakpoeder, kaneel en agavesiroop/honing in een keukenmachine tot een glad en romig beslag
-Voeg nu de twee eieren toe en mix opnieuw tot ook de eieren volledig zijn opgenomen
-Laat het mengsel 10 minuten tot een kwartier staan zodat het indikt (als je haast hebt kan je ook gelijk gaan bakken, de pannenkoeken zullen niet mislukken maar net ietsje minder stevig worden)
-Verwarm na het indikken een koekepan en voeg wat van de olie toe-Giet, als de pan heet is, een middelgrote lepel beslag in de pan (zorg ervoor dat je niet teveel beslag in de pan giet, het moeten kleine pannenkoekjes worden en geen pan vullende pannenkoeken. Een diameter van ongeveer 10-15 cm is perfect. Hoe groter je ze maakt, hoe moeilijker ze garen en om te draaien zijn).
-Draai de pannenkoekjes telkens om wanneer het kan en ga door tot je beslag op is.-Beleg de pannenkoeken met walnoten, agavesiroop/honing en een snufje kaneel.
-Eet smakelijk!

Tip: Houd de pannenkoekjes warm tijdens het bakken tussen twee diepe borden zodat je ze uiteindelijk allemaal warm kunt serveren!

RECEPT: VEGETARISCHE QUINOA SALADE

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
130 gram (ongekookte) quinoa
3 zoete aardappels500 gram gekookte bieten
100 gram geitenkaas
50 gram blauwaderkaas (zoals castello, gorgonzola of roquefort kaas)
50 gram ongezouten noten mix (kan ook met alleen amandelen)
75 gram rucola sla

Recept:

-Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Vet ze heel iets in met olijfolie of kokosolie. Leg ze vervolgens op een bakplaat of in een ovenschaal voor ongeveer 10-15 minuutjes (ovens verschillen, houdt het gewoon even goed in de gaten)
-Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het af en doe het in een grote salade bak of schaal om af te laten koelen
-Snijd vervolgens de bieten, geiten kaas én blauwader kaas in kleine stukjes. Voeg deze daarna bij de afgekoelde quinoa en schep ook de rucola er doorheen
-Hak de noten grof en rooster deze 3 minuutjes in een koekenpan (zonder olie)
-Verdeel de zoete aardappelpartjes over de salade en bestrooi als laatste met de noten
-Eet smakelijk!


RECEPT: RODE BIETEN RISOTTO

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram risotto rijst
1kg rode bieten
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 bouillonblokje
500 gram rucola sla

Optioneel: Geitenkaas (geeft een extra dimensie en smaak aan het recept, maar kan worden weggelaten om het recept vegan te houden)

Toppings (kies of combineer onderstaande toppings):
Een handje: walnoten, pompoenpitten en/of geroosterde pijnboompitten

Recept:
-Fruit het uitje en de knoflook even kort aan in een klontje boter/olie in een grote wokpan
-Doe de risotto rijst bij de ui en knofllook en laat de korrels glazig worden terwijl je ze omschept.
-Kook ondertussen 1 liter water en voeg daaraan het halve bouillon blokje toe
-Schenk de komende 20 minuten telkens wat bouillon (ongeveer een grote soeplepel) over de risottorijst heen zodat de risotto blijft koken en niet droog komt te staan, net zolang totdat de risotto klaar is (meestal duurt dit 20-30 minuutjes, zie ook de verpakking van je eigen risotto).
-Blend ondertussen 3/4 van de bieten in een keukenmachine of met een staafmixer. Snijd de overige bieten in blokjes en houd de blokjes apart.
-Als de risotto klaar is meng je de gepureerde rode biet erbij en laat deze nog even 1 a 2 minuutjes warm worden op een middelhoog/laag vuur.
-Snijd de geitenkaas (indien je dit wilt toevoegen) in stukjes en meng door de klare risotto heen, het vuur mag laag of uit.
-Garneer de rode bieten risotto op een bedje van rucola sla met toppings naar keuze (bijvoorbeeld met pompoenpitten en de losse blokjes rode biet)
-Eet smakelijk!


Gerelateerde artikelen Onze favorieten



Auteur
  • Suzanne
  • Blogger Suzanne