Terug naar boven

Altijd goed: Chelsea boots

Blogger Lindsey
  • Lindsey
  • Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan

  • donderdag 19 oktober 2017
  • 4045 keer bekeken

Leesduur: 2 minuten

De Chelsea boots, wie kent ze nu niet? Deze klassieker is dit seizoen hipper dan hip. Heb jij stiekem geen idee waar we het over hebben? Chelsea boots zijn enkellaarsjes met een elastieken inzet aan de zijkant(en). De laarsjes zijn makkelijk aan en uit te krijgen, zitten comfortabel en kunnen zowel 's winters als 's zomers gedragen worden. Daarnaast zijn ze nu hartstikke trendy!

Van de koningin tot aan de Beatles
Chelsea boots beheersen al decennia lang de mode-industrie. Het laarsje werd in de 19e eeuw bedacht door de schoenmaker van de Britse koningin Victoria. Later werden de laarsjes vooral tijdens het paardrijden gedragen en eind jaren ’40 werden ze populair onder een groter publiek. Het hoogtepunt kwam in de jaren ’50: toen werden de laarsjes dankzij de Beatles wereldwijd op de kaart gezet.  Sindsdien zijn de Chelsea’s niet meer uit het modebeeld weg te denken!

Gerelateerde artikelen Onze favorieten


Never out of fashion
Het is maar goed dat de Chelsea boot een blijvertje gebleken is. De laarsjes hebben namelijk een hoog draagcomfort én zijn ook nog eens hartstikke fashionable. Ze kunnen daarnaast overal mee gecombineerd worden; of je nu een jeans, of een rokje aan hebt. Tegenwoordig zie je veel varianten op de standaard Chelsea boot en wordt er flink met het laarsje geëxperimenteerd. Zo heb je Chelsea boots met een platte zool, met een (lage) hak of juist met een grove profielzool. Ook qua materiaalgebruik zie je veel verschillen: van glad- tot aan lakleer en reptielenprint, en van zwart tot aan cognac. Alles kan, alles mag. Wel zo makkelijk! Op die manier zit er altijd een exemplaar tussen die helemaal jouw smaak is. Kortom: zonder een paar Chelsea boots is jouw garderobe niet compleet!

Auteur
Blogger Lindsey
  • Lindsey
  • Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan