Westernboots: hoe trek je ze aan en uit?

Je nieuwe laarzen aan- en uit trekken; dat nog wel eens problemen opleveren. Vooral bij de trendy westernlaarzen, die weer helemaal hot zijn. Maar: geen paniek! In deze blog geven we je wat tips hoe je makkelijker je westernboots aan en uit kunt trekken, zodat je jouw favoriete boots dagelijks aan kunt!

Western boots

De westernboots zijn weer helemaal de trend en je kan dan ook kiezen uit verschillende soorten. Zo kan je gaan voor lange western boots of juist wat kortere. We hebben veel verschillende soorten in onze collectie. Zo hebben we van ons eigen merk, Nelson veel western boots maar ook Bootstock en Sendra hebben stoere western boots in hun collectie.

Nelson - Enkellaarsjes - Goud
Bootstock Angus - Cowboylaarzen - Multi
Sendra Gene Berdy - Enkellaarsjes - Ecru
Nelson - Cowboylaarzen - Zwart
Bootstock Velvet Cake - Cowboylaarzen - Rood
Sendra Debora Insa - Cowboylaarzen - Groen
Nelson - Cowboylaarzen - Cognac
Nelson - Cowboylaarzen - Zwart

Pantykousjes

Niet de meest charmante dingen die er bestaan, maar hey: het werkt wel! Je kunt ze desnoods over je normale sokken aantrekken, zodat je toch een wat dikkere sok aanhebt in je laars (als je dat comfortabeler vindt). Je zult zien dat je op deze manier de laarzen veel makkelijker aantrekt!

Boterhamzakjes

Een bekende truc, want het is hartstikke effectief! Vooral tijdens de eerste paar keren dat je je nieuwe laarzen draagt, kan dit echt een uitkomst bieden. Trek de boterhamzakjes over je voet als een sok, zo glijd je gemakkelijk in je favoriete boot. Na een aantal dagen is het leer wat uitgelopen en heb je de boterhamzakjes niet meer nodig.

Een lange schoenlepel

Het klinkt zo simpel, maar voor het aantrekken van cowboylaarzen kan het echt een uitkomst bieden. Daarnaast voorkom je hiermee ook dat je je schoenen beschadigt. Kies voor een van ijzer, zodat je wat meer kracht kunt zetten. Een schoenlepel van plastic breekt sneller.

Een laarzenknecht

Deze gebruik je als hulpmiddel om je laarzen of schoenen uit te kunnen trekken. Het is een houten plank die aan een zijde wordt ondersteund. Door de hiel van je laarzen in de inkeping te zetten en met je andere voet op het plankje te leunen, krijg je je laarzen gemakkelijk uit. Je hebt er niet eens je handen voor nodig!

Je laarzen laten oprekken

Heb je weinig geduld? Bij de schoenmaker kun je je schoenen een nachtje laten oprekken bij de wreef, waardoor ze wat wijder worden en je er gemakkelijker in- en uit komt. Maar: doe dit alleen als je laarzen écht veel te strak zitten, anders worden ze misschien te ruim en dat wil je natuurlijk niet.